Välkommen!!

Välkommen till min blogg.

Här samlar jag bilder och små korta texter från min vardag. Bloggen är min egen dagbok som ni får tillgång att läsa. Det är mina känslor och tankar. Jag bloggar även en del om hur det är att leva med den kroniska sjukdomen Cystisk Fibros. Följ mitt liv som patient, mamma, fru, hästälskare men framförallt som kvinna. Jag är så mycket mer än en diagnos. Bloggen skriver jag för att mina barn och min man ska kunna läsa mina tankar och funderingar den dagen jag inte längre finns. Jag har försökt hålla en jämn balans mellan allvar och skoj. Bloggen är åxå skriven till andra kroniskt sjuka därute som kanske finner någon tröst i att man kan faktiskt finna lycka och glädje trots en svår sjukdom. Lämna gärna en kommentar innan du går. Mycket Nöje!Mycket Nöje // Chinonatisdag 23 oktober 2012

Ozzy has spoken....

Håller precis på att läsa Doktor Ozzy. Jag gillar ju honom på många sätt. Han är faktiskt otroligt duktig att hitta rätt ord tycker jag. Det var en disskussion på citronfjärilen på facebook som en del valde att missförstå mig i, vi diskuterade balansen mellan behandlingar och att ha livskvalitet och hinna göra andra saker åxå. Så här skriver Ozzy, och det är precis vad jag ville få fram:

"...så kan man ofta känna att folk använder så mycket tid åt att försöka förlänga sina liv att de glömmer bort att leva dem. Jag menar, när allt kommer omkring så ska vi ju ändå dö allihop, på det ena eller andra sättet. Så varför oroa sig till döds?"

Just det stycket säger precis det jag ville få fram i diskussionen. Men det där med sin egen och sina barns dödlighet är ett både svårt och känsligt ämne att ta upp. Balansen för att få ett liv med kvalitet är svår. Fruktansvärt svår faktiskt.

Inga kommentarer: