Välkommen!!

Välkommen till min blogg.

Här samlar jag bilder och små korta texter från min vardag. Bloggen är min egen dagbok som ni får tillgång att läsa. Det är mina känslor och tankar. Jag bloggar även en del om hur det är att leva med den kroniska sjukdomen Cystisk Fibros. Följ mitt liv som patient, mamma, fru, hästälskare men framförallt som kvinna. Jag är så mycket mer än en diagnos. Bloggen skriver jag för att mina barn och min man ska kunna läsa mina tankar och funderingar den dagen jag inte längre finns. Jag har försökt hålla en jämn balans mellan allvar och skoj. Bloggen är åxå skriven till andra kroniskt sjuka därute som kanske finner någon tröst i att man kan faktiskt finna lycka och glädje trots en svår sjukdom. Lämna gärna en kommentar innan du går. Mycket Nöje!Mycket Nöje // Chinonatorsdag 31 januari 2013

Spark i magen....

Är det någon därute som har nåt tips på vad man ska göra med ett barn som sparkas? Zoltán är inne i nån jättejobbig trotsperiod och han är vissa dagar helt hemsk att ha och göra med.
Han har börjat att sparkas när man byter blöja på honom och han är faktiskt en väldigt stark 2 ½ åring. Han lyckades sparka mig i magen idag så jag kommer få ett rejält blåmärke. Inte alls skönt.
Han har nån fixidé att han inte ska byta blöja när han har bajsat. Vet inte varför men det är sjukt jobbigt. Han blir så arg så han sparkar vilt omkring sig (och som sagt han är stark) och skriker i högan sky. Det går inte att i det läget prata honom tillrätta eller försöka flytta hans fokus till nåt annat. Å man måste ju byta bajsblöjan. Att man dessutom inte kan "vänta ut" honom när man har en liten tjej som åxå kräver uppmärksamhet gör ju inte saken bättre. Fast å andra sidan vet jag inte om det skulle gå att vänta ut honom för DÅ kan han ha ett superlångt tålamod. Han kan sitta och tjura hur länge som helst. Snälla nån som har nåt tips innan jag blir värre skadad. Å inga kommentarer nu om att "det går över" och "håll ut" osv. Jag fattar åxå att han inte kommer ligga på golvet och sparka mig när han är 13 år. Men det här är fruktansvärt jobbigt just NU och jag behöver TIPS som funkar NU, INTE några glada hejjarop.

2 kommentarer:

Anonym sa...

testa att låta hoom stå upp i duschen (lätt att duscha av sjärten, han kanske har sveda som gör ont när man torkar )när ni byter blöja. Gör honom delaktig och ex öppna/ta av blöjan själv. När han står på fötterna så kan han inte sparka, bara springa bort.

vera sa...

Jo, men jag kan inte sätta ord på detta. Bajs i blöjan tillhör Zoltan. Det är tabu för honom. Ex. Det tillhör honom, inte ta bort reagerar barnet. Förstår du.