Välkommen!!

Välkommen till min blogg.

Här samlar jag bilder och små korta texter från min vardag. Bloggen är min egen dagbok som ni får tillgång att läsa. Det är mina känslor och tankar. Jag bloggar även en del om hur det är att leva med den kroniska sjukdomen Cystisk Fibros. Följ mitt liv som patient, mamma, fru, hästälskare men framförallt som kvinna. Jag är så mycket mer än en diagnos. Bloggen skriver jag för att mina barn och min man ska kunna läsa mina tankar och funderingar den dagen jag inte längre finns. Jag har försökt hålla en jämn balans mellan allvar och skoj. Bloggen är åxå skriven till andra kroniskt sjuka därute som kanske finner någon tröst i att man kan faktiskt finna lycka och glädje trots en svår sjukdom. Lämna gärna en kommentar innan du går. Mycket Nöje!Mycket Nöje // Chinonatorsdag 10 januari 2013

Träningsdag 4 på sjukhuset.

Idag var min ordinarie sjukgymnast tillbaka så jag tränade med henne idag.

Vi började på sjukgymnastiken ing 85. Sjukgymnasten ville att jag skulle värma upp lite med crosstrainern. Så på med saturationsmätaren och började trampa.
Saturationen höll stadigt 92-93 %. Å jag klarade att trampa i 6 minunter. Jag är så jäkla stolt. Å det var så himla skönt för musklerna att få arbeta lite. Så himla skönt att få känna att musklerna blev lite trötta av arbete och inte bara av syrebrist.
Efter uppvärmningen så gick vi på maskinerna. Körde igenom allihopa 3 varv och 12 rep på varje maskin. Inte så mycket belastning utan mer bara för att få rörelserna. Men några av maskinerna kunde jag höja lite vikt på idag. Jag "dippade" (att snabbt sjunka under 90% och tvingas stanna) inte en enda gång idag. Jag är så sjukt stolt över mig själv.

Efter första passet så var det dags för lunch. Jag köpte mig en macka och en cola och satte mig i vinterträdgården. Där va det så lugnt och skönt för alla andra var i cafeterian och trängdes vid de borden och stolarna.

På eftermiddagen blev det ett andningsgymnastikpass på CF-center. Inhalerade addex i lite olika lägen för att se om det förändrade nånting. Lärde mig blanda eget addex. Körde ca 1 timme andningsgymnastik och huffar. Helt slut efteråt. Kändes som att man har åkt vasaloppet eller nåt åt det hållet. Man tar i tills man känner blodsmak i munnen.
Ewa visade åxå några bra hemsidor med avspänningsövningar för det är minst lika viktigt att lära sig komma ner i andningen och bara kunna ta det lugnt. Slappna av.

På vägen hem stannade jag på apoteket och hämtade ut det jag beställde igår. Addex, steriltvatten och flytande kortisoninhalationer.

2 kommentarer:

Elisabeth Fridlund sa...

Verkligen stolt över dig. Du är en verklig kämpe kram

Ann-Louise sa...

Som du tränar ;) Kommer du snart att kunna gå flera mil... <3
Du ÄR JÄTTE duktig. :)
Kramar <3