Välkommen!!

Välkommen till min blogg.

Här samlar jag bilder och små korta texter från min vardag. Bloggen är min egen dagbok som ni får tillgång att läsa. Det är mina känslor och tankar. Jag bloggar även en del om hur det är att leva med den kroniska sjukdomen Cystisk Fibros. Följ mitt liv som patient, mamma, fru, hästälskare men framförallt som kvinna. Jag är så mycket mer än en diagnos. Bloggen skriver jag för att mina barn och min man ska kunna läsa mina tankar och funderingar den dagen jag inte längre finns. Jag har försökt hålla en jämn balans mellan allvar och skoj. Bloggen är åxå skriven till andra kroniskt sjuka därute som kanske finner någon tröst i att man kan faktiskt finna lycka och glädje trots en svår sjukdom. Lämna gärna en kommentar innan du går. Mycket Nöje!Mycket Nöje // Chinonatisdag 22 januari 2013

Konstiga kropp

Idag har Zoltán fortsatt sin inskolning. Idag var han kvar över lunchen. Vi hämtade honom kl 14. Då hade de först varit i lokalen på morgonen tills efter fruktstunden. Då hade de gått hem till veckans värdfamilj och lekt där. Ätit lunch där och vilat lite. När vi kom kl 14 var de på väg ut för att leka ute resten av dagen. Zoltán ville inte alls följa med oss hem. Han ville vara kvar och leka med barnen. Så himla skönt att se honom trivas och må bra där. Det värmer mammahjärtat.
Imorgon är det ingen samling i lokalen på förmiddagen utan då lämnar man direkt hemma hos veckans värdfamilj så är de där hela dagen. Men de är mest utomhus typ i trädgården, lekparker, pulkabacken osv.
Medan Zoltán var på förskolan så passade Bela, jag och Angelina på att shoppa lite på gränby. Det gick ganska bra att gå runt idag. Men jag hade fruktansvärt ont i ryggen. Höll mig krampaktigt i Angelinas vagn hela tiden. Å vi gick i min takt. Bela höll koll på att jag inte skulle svimma eller dippa.
Vi handlade en ryggsäck till Zoltán, för en sån har alla barnen på förskolan där de har sina grejer. Ett ombyte och några blöjor. Så varje barn bär sina egna saker när de går till veckans värdfamilj. De är jättesöta med sina ryggsäckar på led.
Sen inhandlade vi en riktigt hockeyhjälm som han kan använda när de åker pulka eller när han ska lära sig åka skridskor tex.
Eftersom det var ett tag sen jag hade ork att åka och handla så här länge på en gång så passade vi på att skämma bort barnen lite med leksaker. Jaaa kanske onödigt men både Bela och jag tycker om att skämma bort våra barn ibland. Vi köpte lite bitleksaker till Angelina för jag tror det börjar klia i gommen på henne nu, hon biter på precis allt hon får tag på. Sen köpte vi små mekaniska hamstrar som rusar runt på golvet och låter roligt. 3 st rosa till Angelina och 3 st lite "coolare" stridshamstrar till Zoltán. Vi köpte även temperafäger och penslar till Zoltáns staffli. Jag unnade mig dessutom lite pysselgrejer från panduro. Jag älskar ju att pyssla och hålla på med såna grejer. Så jag kände mig väldigt nöjd och glad.
När vi var klara med shoppingen på Gränby åkte vi till apoteket och beställde en hel massa mediciner till mig. Sen åkte vi till dax för att äta lunch. Jag hade då helt sanslöst ont i ryggen. Så ont så jag mådde illa. Jag hade köpt postafen mot illamåendet inne på apoteket men det hjälper ju inte mot värken. Så när jag grävde i väskan efter mobiltelefonen så såg jag att jag minsann varit så smart att jag tagit med mig värktabletter idag. Vilken lättnad. Så jag tog en och bara efter en halvtimme kändes det mycket bättre. Så jag fick faktiskt i mig en liten cheesburgare och en liten pommes till lunch. Ett steg i taget. En dag i taget.

1 kommentar:

marie sa...

Jag blir så glad när jag ser att du använder begrepp som temperafärger :D:D jag har lyckats att hjärntvätta och inspirera dig med allt mitt pluggprat wiiiieeee. å du har inspirerat mig till att komma igång att träna å fixa min trasiga rygg<3<3<3