Välkommen!!

Välkommen till min blogg.

Här samlar jag bilder och små korta texter från min vardag. Bloggen är min egen dagbok som ni får tillgång att läsa. Det är mina känslor och tankar. Jag bloggar även en del om hur det är att leva med den kroniska sjukdomen Cystisk Fibros. Följ mitt liv som patient, mamma, fru, hästälskare men framförallt som kvinna. Jag är så mycket mer än en diagnos. Bloggen skriver jag för att mina barn och min man ska kunna läsa mina tankar och funderingar den dagen jag inte längre finns. Jag har försökt hålla en jämn balans mellan allvar och skoj. Bloggen är åxå skriven till andra kroniskt sjuka därute som kanske finner någon tröst i att man kan faktiskt finna lycka och glädje trots en svår sjukdom. Lämna gärna en kommentar innan du går. Mycket Nöje!Mycket Nöje // Chinonasöndag 3 februari 2013

Nära döden helg igen då.....

Jätte jättekul!!! NOT!!!!

Ni som undrar varför jag inte bloggat i helgen, jag har varit sjuk. Influensa.

Det hela började i måndags eftermiddag när jag hämtade Zoltán på FSK. Han var lite gnällig och klagade att han frös och sa hela tiden "aj ont". Men jag fick inte ur honom vad det var som var fel. När vi kom hem hade han fått hög feber och jag gav honom alvedon. Sen hostade han sig genom natten. Han blev rejält sänkt med hög feber, hosta, snorig och ont i halsen.
Det dröjde ju bara nån dag så var Angelina åxå dålig i samma skit.

Jag bad ju en bön om att få slippa men icke!!!

Fredag kväll satt jag med 39 graders feber och mådde skit.
Jag tror nästan att det vilar någon förbannelse över mina helger. För när helgen äntligen kommer och man ska få slippa sjukhuset 2 dagar och bara få mysa med familjen då mår man skit. Varje helg.
Mådde jättejätte dåligt hela natten. Fortsatte sen på morgonen i samma stil. Fick dessutom inte behålla mycket i magen. DÅ började jag misstänka att detta inte var nån vanlig förkylning.
Eftersom jag helt säkert var läkare i mitt förra liv så ställde jag en diagnos och "skrev ut" lite medicin från mitt skåp. Diagnosen blev influensa (vilket jag senare fick bekräftat) och på "receptet" skrev jag Tamiflu. Tänk vilken tur att jag hade lite sånt sparat i gömmorna. Annika skrev nämligen ut Tamiflu till mig när jag väntade Zoltán och svininfluensan härjade som värst. Att ta direkt om jag kände några influensa symptom. Så jag läste i FASS vad de räknade som influensasymptom för att vara säker:
Huvudvärk- Japp
Hög feber plöstligt- Japp
Ont i kroppen- Japp
Hosta- Japp
Snuva- Japp
Sjukdomskänsla- Jajamänsan
Trötthet- Enormt

Så allt stämde ju in på hur jag kände mig. Så i lördags morse tog jag första tabletten Tamiflu och en slurk Kan-Jang (för jag har inte gett upp hoppet om den ännu).
Hela lördagen mådde jag om möjligt ännu sämre. Orkade inte kliva upp från soffan. Kräktes och bara mådde skit.
Imorse mådde jag som igår. Inte alls bra. Har legat i stort sett hela dagen.
Men så nu på kvällen när jag tog den fjärde tabletten Tamiflu så hände nånting. Febern stannade på 38 istället för 39-40 grader. Jag kunde sitta upp utan att kräkas. Jag började att känna mig lite bättre. Så nu på kvällen tog jag mig en lång varm dusch och riktigt skrubbade bort jermsen från huden. Vet inte om det hjälper men det kändes bra.
Jag är långt ifrån fri från influensan för jag mår fortfarande ganska så risigt men jag känner mig ändå klart mycket bättre än i lördags.
Så idag prisar jag Tamiflu, min nya favorit medicin. Ibland måste man bara älska mediciner.

Inga kommentarer: