Välkommen!!

Välkommen till min blogg.

Här samlar jag bilder och små korta texter från min vardag. Bloggen är min egen dagbok som ni får tillgång att läsa. Det är mina känslor och tankar. Jag bloggar även en del om hur det är att leva med den kroniska sjukdomen Cystisk Fibros. Följ mitt liv som patient, mamma, fru, hästälskare men framförallt som kvinna. Jag är så mycket mer än en diagnos. Bloggen skriver jag för att mina barn och min man ska kunna läsa mina tankar och funderingar den dagen jag inte längre finns. Jag har försökt hålla en jämn balans mellan allvar och skoj. Bloggen är åxå skriven till andra kroniskt sjuka därute som kanske finner någon tröst i att man kan faktiskt finna lycka och glädje trots en svår sjukdom. Lämna gärna en kommentar innan du går. Mycket Nöje!Mycket Nöje // Chinonasöndag 16 september 2012

Sjukhuset imorgon igen då....

I morgon ska de då göra ett nytt försök med Fortum på akademiska sjukhuset.
Jag kan ju inte direkt säga att jag känner mig nöjd och glad över detta. Men jag vet ju åxå att jag på nåt vis måste bli av med bakterierna i lungorna som gör mig så här sjuk. Efter fredagens händelse med den allergiska reaktionen så känner jag mig inte helt lugn inför mitt besök, det kan jag villigt erkänna. Jag har ju tidigare genom åren haft några mindre allergiska reaktioner på andra antibiotikum. Tex så fick jag halv ansiktsförlamning av Meronem. Det gick över efter nån dag men det var INTE kul så länge det varade. Jag fick klåda av Tazocin. Å då menar jag inte klåda på huden utan klåda i skelettet. Det var helt fruktansvärt. Det kändes som det sprang en miljon myror på benen i kroppen. Överallt. Pulsen gick upp till det dubbla och jag blev såååå stressad. De fick ge massa lugnande och en del kortison för att få bukt med reaktionen. Helt galet. Inget jag vill uppleva igen nåt av dem.
Kanske blir man nojjigare och känsligare med åldern, inte vet jag. Men just nu känner jag mig nojjigare än nånsin över att behöva prova Fortum igen.
Jag menar såna här reaktioner kan vi ju egentligen få precis när som helst under en IV-kur. Det är ju det som är lurigt med läkemedelsreaktioner. De kan dyka upp som gubben i lådan precis under vilken kur som helst och efter vilken dos som helst. Ändå är det nu som jag börjat oroa mig. Under alla dessa år som jag tagit just Fortum och Nebcina så har det aldrig ens slagit mig att jag skulle reagera så här på dessa mediciner. Å att det skulle komma så här fort. Då börjar ju tankarna leka med en vidare och fundera över vad kommer hända nu? Blir det ännu värre nästa gång? Blir det ingen reaktion alls på första dosen utan reaktionen kommer när jag sen tar 14 dosen hemma? Jaaa man blir nojjig och faktiskt livrädd åxå.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hoppas allt går bra för dig..du är inte alls nojig det är en helt normal reaktion..säger en mamma till en cfare