Välkommen!!

Välkommen till min blogg.





Här samlar jag bilder och små korta texter från min vardag. Bloggen är min egen dagbok som ni får tillgång att läsa. Det är mina känslor och tankar. Jag bloggar även en del om hur det är att leva med den kroniska sjukdomen Cystisk Fibros. Följ mitt liv som patient, mamma, fru, hästälskare men framförallt som kvinna. Jag är så mycket mer än en diagnos. Bloggen skriver jag för att mina barn och min man ska kunna läsa mina tankar och funderingar den dagen jag inte längre finns. Jag har försökt hålla en jämn balans mellan allvar och skoj. Bloggen är åxå skriven till andra kroniskt sjuka därute som kanske finner någon tröst i att man kan faktiskt finna lycka och glädje trots en svår sjukdom. Lämna gärna en kommentar innan du går. Mycket Nöje!







Mycket Nöje // Chinona



måndag 18 juni 2012

Bokad förlossning?

Idag var jag till barnmorskan på Spec.MVC. Min ordinarie barnmorska var sjuk med en elak sommarförkylning men hon jag fick istället var minst lika underbar. Vi färdigställde förlossningsplanen och jag fick den utskriven. Hon tog blodtrycket som idag låg på 128/65. Så det märks på värdena hur lugn och harmonisk jag är just nu rent mentalt när jag släppt all onödigt tjafs runt mig. Barnmorskan mätte magen och lyssnade på hjärtljuden. Minns inte magmåttet men hjärtljuden låg på mellan 155-160. Hon kände på magen och kunde konstatera att Angelina ligger med huvudet väldigt långt neråt. Hon är inte fixerad fast det blir man tydligen sällan som omföderska. Jag fick reda på att förlossningsläkaren tillsammans med överläkaren på Spec.MVC har bestämt att de ska sätta igång förlossningen den 2 Juli kl 8.00. Så nu håller vi tummarna för att allt går som planerat och att Angelina stannar därinne tills dess.

På eftermiddagen var jag på ett annat ställe på akademiska och genomförde en studie. BASIC-studien heter den och är för gravida kvinnor. Tanken med den är att ta reda på om man på nåt vis kan se redan i förväg, kanske genom provtagning, vilka som drabbas av förlossningsdepression och varför. Jag fick svara på en massa frågor om hur jag mår och hur jag känner mig rent allmänt. Jag fick lämna ett urinprov. Sen fick jag göra minnestest och ett färgtest. Sist fick jag göra ett test med elektroder på ena ögat och sen skulle man lyssna på brus i ett par hörlurar. När man minst anade det så blev det ett lite högre sprak i lurarna och då mätte en apparat hur mycket man blinkade. Allt detta tog ca 2 timmar. Inget obehagligt alls. För det "besväret" fick jag 1400 kr + reseersättning tur och retur. Så jag är väldigt nöjd med min dag.

Inga kommentarer: