Välkommen!!

Välkommen till min blogg.





Här samlar jag bilder och små korta texter från min vardag. Bloggen är min egen dagbok som ni får tillgång att läsa. Det är mina känslor och tankar. Jag bloggar även en del om hur det är att leva med den kroniska sjukdomen Cystisk Fibros. Följ mitt liv som patient, mamma, fru, hästälskare men framförallt som kvinna. Jag är så mycket mer än en diagnos. Bloggen skriver jag för att mina barn och min man ska kunna läsa mina tankar och funderingar den dagen jag inte längre finns. Jag har försökt hålla en jämn balans mellan allvar och skoj. Bloggen är åxå skriven till andra kroniskt sjuka därute som kanske finner någon tröst i att man kan faktiskt finna lycka och glädje trots en svår sjukdom. Lämna gärna en kommentar innan du går. Mycket Nöje!







Mycket Nöje // Chinona



tisdag 20 september 2011

Ridolycka....

Idag när jag var ute och red i skogen med Hlökk så lyckades jag göra nybörjartabben att slå i knät i ett träd. Red en sväng i skogen som kallas "Rävsången" där turridningarna brukar gå. En jättefin sväng men i ganska snårig terräng på sina ställen. Å på vissa ställen är stigen väldigt smal och hästarna inser ju inte att de blir extra breda med våra ben längs sidorna så de går bara. Å det var precis vad som hände idag. Två stora björkar på varsinn sida stigen och vi skulle gå i mellan. Jag satt och fokuserade mer på den vackra naturen än att se mig för. Så helt plötsligt så känner jag en otrolig smärta i knät. Då har Hlökk gått för nära trädet och mitt knä kommit i kläm och slagit i. På bilden ser man att där trädet slog i har lite hud skrapats bort, trots jättetjocka ridbyxor. Å knät är ungefär 3 gånger så stort som det ska vara. Gör mest ont inuti bakom knäskålen..... 

Men det var absolut inte Hlökks fel. Det var jag som var ouppmärksam och klantig så jag får skylla mig själv. Tog ur benet ur stigbygeln så fick benet hänga fritt på vägen hem. Gjorde fruktansvärt ont men Hlökk bar mig försiktigt tillbaka till gården. Grät nog hela vägen hem. 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Stackare...aj aj...

Hoppas det läker bra!

kram //Kina

Anonym sa...

en gammal huskur,omslag med lite kallt vatten o.alsollösning, så går svulnaden ner.kram gabriella