Välkommen!!

Välkommen till min blogg.





Här samlar jag bilder och små korta texter från min vardag. Bloggen är min egen dagbok som ni får tillgång att läsa. Det är mina känslor och tankar. Jag bloggar även en del om hur det är att leva med den kroniska sjukdomen Cystisk Fibros. Följ mitt liv som patient, mamma, fru, hästälskare men framförallt som kvinna. Jag är så mycket mer än en diagnos. Bloggen skriver jag för att mina barn och min man ska kunna läsa mina tankar och funderingar den dagen jag inte längre finns. Jag har försökt hålla en jämn balans mellan allvar och skoj. Bloggen är åxå skriven till andra kroniskt sjuka därute som kanske finner någon tröst i att man kan faktiskt finna lycka och glädje trots en svår sjukdom. Lämna gärna en kommentar innan du går. Mycket Nöje!







Mycket Nöje // Chinona



fredag 25 mars 2011

2011-03-25

Äntligen fredag. Full fart mot helgen!!! Klockan är strax 7 min dotter sitter och "äter" frukost. Dvs hon gör allt annat utom att stoppa den i munnen, tuggar och sväljer. Jag bara hatar den här konflikten som uppstår vid varenda måltid. Jag hatar att behöva vara den tjatiga föräldern som tjatar och tjatar och tjatar. Jag tackar Gud för att lilleman är så himla enkel. Så vi får se hur länge hon sitter idag. Det brukar ta minst en timme att få i sig en liten macka och ett glas oboj.
Lilleman har nu 4 st tänder. 3 nere och en uppe. De poppar upp som små popcorn i munnen på honom. Han är väldigt viljestark och testar både mig och Bela med jämna mellanrum.
Idag skulle Marie dyka upp här. Trevligt med sällskap. Hon ska med mig på kattutställning på söndag. På tal om söndag, hade en diskussion med mitt ex igår kväll. Min dotter går ju på dans på söndagar, en aktivitet som mitt ex har fixat i Björklinge. I går när jag hade en liten pratstund med min dotter så berättade hon att hon inte tyckte dansen var rolig och att hon inte ville fortsätta. Jag sa då till henne att hon fick berätta det för sin pappa. Då berättade hon att det hade hon redan gjort men pappa hade tvingat henne att fortsätta. Jag förklarade för henne att fritidsaktiviteter ska vara roliga och inget tvång. Man ska göra saker man tycker är roligt. Jag tänker inte tvinga henne till nånting så jag tog kontakt med hennes pappa och förklarade att han inte behövde hämta henne tidigare på söndag för hon vill inte gå på dansen. Pajkastningen och sandlådetjafset kom som ett brev på posten direkt. Men jag vidhöll att min dotter måste få välja sina intressen själv utan tvång och till slut gav han faktiskt upp. Så nu måste vi leta efter en ny aktivitet till min dotter. Inte så himla lätt eftersom hon bor varannan vecka och mitt ex inte tänker ställa upp och skjutsa på vardagkvällar. Så man är ju väldigt begränsad eftersom de flesta aktiviteter är på just vardagkvällar.

Inga kommentarer: