Välkommen!!

Välkommen till min blogg.

Här samlar jag bilder och små korta texter från min vardag. Bloggen är min egen dagbok som ni får tillgång att läsa. Det är mina känslor och tankar. Jag bloggar även en del om hur det är att leva med den kroniska sjukdomen Cystisk Fibros. Följ mitt liv som patient, mamma, fru, hästälskare men framförallt som kvinna. Jag är så mycket mer än en diagnos. Bloggen skriver jag för att mina barn och min man ska kunna läsa mina tankar och funderingar den dagen jag inte längre finns. Jag har försökt hålla en jämn balans mellan allvar och skoj. Bloggen är åxå skriven till andra kroniskt sjuka därute som kanske finner någon tröst i att man kan faktiskt finna lycka och glädje trots en svår sjukdom. Lämna gärna en kommentar innan du går. Mycket Nöje!Mycket Nöje // Chinonaonsdag 29 januari 2014

Provar Silja Lines chatt....

Sitter just nu och provar Silja Lines chatt för att kolla priser på resor. Jag och min man (och kanske pappa med sin fru) ska ju åka på en lite finare lyxresa och fira livet. Så nu ska jag kika lite på priser och när det finns plats på båten och hotellet. Jag tänker mig att vi åker till Nånendal och tar några SPA-behandlingar på hotellet och sover och äter där åxå. Chatten på Silja Line fungerade inte alls särskilt bra. Enklast när man vill ha lite speciella önskemål är att ringa dem. Så nu vet jag bättre och ni åxå. Undvik Silja Lines chatt.
Ska bli så skönt att få komma bort lite och bli lite bortskämd. Det känns faktiskt verkligen som att vi förtjänar det. Å jag har tänkt att det ska bli en lite finare resa. Så det blir lyxhytt och svit på hotellet. Då ingår lyxfrukost, champagne och tillgång till badanläggningen på hotellet. Det lät ju väldigt bra tycker jag. Priset tänker jag inte nämna här men det var faktiskt värt varenda krona. Nu ska vi bara kolla med barnvakt när det passar att vi åker och sen kika med pappa om de har möjlighet att följa med. Jag ser fram emot det såååå mycket.
Å Bela har ju lovat mig en shoppingtur för att byta ut min garderob nån helg nu när vi får tid. Det ska åxå bli jätteroligt. Jag har aldrig kunnat byta ut hela min garderob underkläder och allt. Det var så längesen jag köpte kläder till mig själv överhuvudtaget och nu ger han mig en helt ny garderob. Gissa om jag blev glad. Så nu börjar jag känna mig lite mer levande igen. Man har lite saker att se fram emot. Det känns mycket lättare att fortsätta vidare då trots förkylningar och annat jobbigt.

Vi var på Gränby idag och handlade lite pysselsaker på Panduro och på Claes Ohlson och köpte canvas dukar. Jag målar ju mycket nu när jag mår som jag gör. Det är jätteroligt. Jag gör mycket citat i olika stilar och sen sveper jag med nån färg över citatet. Eller så gör jag en skugga. Eller nåt så enkelt som ett hjärta med flera lager och låter färgerna gå över i varandra. Akryl är roligt och man kan göra så mycket. Å på Claes Ohlson finns det canvas dukar till bra priser och de har dukarna i massor av olika storlekar. Alltifrån minimini som är ca 7 X 7 cm till stora 50 X 70 cm. Så man kan välja precis det som passar det man vill göra. Jag älskar det.

Så idag är jag glad.

Har varit på sjukhuset och träffat sjukgymnasten. Det gick bra. Vi gjorde en 6 min gångtest och den gick ändå rätt hyfsad tycker jag. Jag gick inte lika långt som förra gången. (det skiljde 20 meter) Men däremot gick min saturation aldrig under 90 % den här gången. Förra gången hamnade jag på 88 % efter 4 minuter. Men den här gången gick jag som lägst ner till 90 %. Vi gjorde åxå en spirometri och den visade bättre resultat än förra gången så det bevisar ju att kuren har gjort rejäl nytta. Det är skönt att få svart på vitt att allt arbete som det är med en kur har gett resultat. Det är ju inte roligt att göra nånting så jobbigt som en kur faktiskt är (dropp var 8:e timme intravenöst som tar 40-60 min varje gång att ge. Medicinen får man blanda själv. Man blir trött i både kropp och huvud av de starka medicinerna. Magen tar stryk av att de snälla bakterierna i magen slås ut av antibiotikan.) Så det känns skönt att ha fått se bevis på att det var värt allt arbete. Jag är nöjd med min dag och resultatet.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hmmm, hur går det för dig?

Anonym sa...

hur står det till med dig, det börjar bli länge sedan du skrev något?